Третодивизионният "Шроузбъри таун" сътвори една от изненадите в четвъртия кръг от турнира за Купата на футболната асоциация (ФА къп), измъквайки 2:2 срещу фаворита "Ливърпул". Аутсайдерът зарадва запалянковците на своя "Грийнхоус медоу", като навакса изоставане от две попадения.

"Шроузбъри" заема 16-о място в Лига 1, като е две нива под "Ливърпул". Червените, които са в серия от 40 мача без загуба във Висшата лига, обаче сгрешиха.

Домакинът отправи шест точни удара в двубоя, а "Ливърпул" само четири.

Заради равния резултат ще има доиграване, което ще бъде на "Анфийлд". Тази среща обаче допълнително ще сгъсти програмата на мърсисайдци.

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заложи на много резерви, като единствено Деян Ловрен, Жоел Матип, Дивок Ориги и завръщащият се след контузия Фабиньо, започнаха сред титулярите.

"Ливърпул" поведе в 15-ата минута с гол на Къртис Джоунс, който се разписа и в предишния кръг на ФА къп. В началото на втората част Доналд Лов си вкара автогол и увеличи аванса на мърсисайдци.

С две попадения на резервата Джош Къминг в 65-ата и 75-ата минута обаче третодивизионният тим изравни. Домакините дори поискаха дузпа в края при игра с ръка на Фабиньо.

"Ливърпул" потърси гол, за да може да избегне преиграване, но дори появата на Мохамед Салах и Роберто Фирмино не помогна.

Безпроблемно към петия кръг продължиха двата тима от Манчестър - "Юнайтед" и "Сити". "Гражданите", които са носител на трофея, победиха "Фулъм" с 4:0 с попадения на Илкай Гюндоган, Бернардо Силва и два гола на Габриел Жезус.

"Юнайтед" разгроми "Транмиър" като гост с 6:0, а точни бяха Хари Магуайър, Диого Далот, Джеси Лингард, Фил Джоунс, Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд.

Дневник