По първоначална информация - причината за ужасяващата катастрофа с хеликоптер, при която загина абсолютната баскетболна легенда Коби Брайънт, е мъгла и намалена видимост, съобщава днес бТВ.

Инцидента се разследва от Националната комисия по безопасност на транспорта, която съобщи, че вече е изпратила екип, който да разбере точните причини за катастрофата.

Припомняме, че информацията за трагедията дойде късно снощи вечерта. Брайънт е пътувал заедно с още 8 души, всички са загинали. Сред починалите е и 13-годишната му дъщеря Джиана. 

Очевидци, които живеят в областта Калабасас в Калифорния, където е станала катастрофата, разказват, че са чули шум от хеликоптер. Той летял много ниско и според един от тях - нещо в двигателят не било наред. "Опашката не се движеше както трябва. След двайсетина секунди чух експлозия" - обяснява един от свидетелите.

Междувременно смъртта на Коби беше почетена от най-големите имена в спорта като Шакил О'Нийл, Майкъл Джордан и футболиста Неймар, а хиляди хора се събират спонтанно да скърбят. 

Президентът Доналд Тръмп написа в Туитър, че смъртта на Коби Брайънт е ужасна новина за цялата страната. Мачовете, които се играеха по времето, в което се разбра за катастрофата бяха прекъснати, а баскетболистите плачеха на игрището. "Медисън скуеър Гардън" изгря в лилаво - цветовете на Ел Ей Лейкърс, които Коби бранеше през по-голямата част от кариерата си. 

Клуб Z