Осемдесет са вече жертвите на коронавируса в Китай, предаде Франс прес.

Общо потвърдените случаи на новия вид пневмония в цялата страна са над 2300.

Двадесет и четири от починалите са в огнището на заразата - провинция Хубей. В нея бяха регистрирани 371 нови случая на болестта.

Вчера се съобщаваше за 57 починали. Повечето от жертвите са възрастни хора и пациенти с отслабен имунитет.

В град Ухан, център на провинция Хуабей, се изграждат две нови болници за заразени с коронавирус.

Под карантина са общо 20 града, пътуванията за и от тях са ограничени.

В Съединените щати бяха потвърдени пет случая на заразяване с коронавирус съобщи Асошиейтед прес.

Центровете за контрол и профилактика на заболяванията съобщиха, че в момента близо сто пациенти в 26 щата са изследвани за евентуално заразяване с коронавируса.

Всичките петима болни са пътували до китайския град Ухан.

Вчера бяха регистрирани два нови случая - един в окръг Лос Анджелис в щата Калифорния и друг в окръг Марикопа, щата Аризона.

Френските граждани ще бъдат евакуирани от района на Ухан със самолет директно до Франция, съобщи френската министърка на здравеопазването Анес Бюзен, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Връщането в родината на онези френски граждани, които желаят, ще се извърши със съгласието на китайските власти и под надзора на специален медицински екип. Това ще стане в средата на предстоящата седмица. Репатрираните ще трябва да останат под карантина в течение на 14 дни, колкото продължава инкубационния период, уточни министърката.

Френските власти съобщиха в петък за три случая на китайския коронавирус в страната - двама души в Париж и един в Бордо. Те са първите в Европа. И тримата са се върнали наскоро от Китай и са пребивавали в Ухан.

Клуб Z