Черен пояс и сертификат за майсторска степен първи дан по карате Шинкиокушин получи директорът на ОДМВР-Шумен ст. Комисар Ялчън Расим, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сертификата връчи председателят на СКК „Киокушин“ сенсей Даниел Димитров. Това стана снощи в залата на клуба, където директорът на полицията се включи в тренировката и води част от нея.

Спортната кариера на ст. комисар Расим започва през 1985 година, когато започва да тренира карате във Варна при сенсей Константин Божилов. Участвал е в Летните технически лагери през 1987 г. и 1988 г. След завръщането си в Шумен през 1991 г. продължава да тренира в СКК „Киокушин“ при семпай Игор Владев и е състезател на клуба. Последните Републикански първенства, в които участва са през 1994 г. и 1995 г. Защитава 1 кю през 1996 година. През 1999 г. семпай Ялчън Расим става инструктор във филиала на СКК „Киокушин“- Шумен в град Каолиново. Оттам излизат редица призьори от Национални първенства и Национални турнири за купи за деца и кадети и кадетки. През 2003 г. започва работа в МВР, участва в състезания в системата на МВР в град Добрич през 2004 г. и в София през 2005 и 2006 година. Продължава да помага на СКК „Киокушин“ Шумен до днес. Пожелавам ви да бъдете упорити и търпеливи. Тайната на успеха се крие в постоянството. Независимо дали това ще бъде в спорта, в живота или в работата. Поставяйте си цели и ги постигайте, пожела на спортистите ст. комисар Расим.

В края на тренировката директорът на полицията реши да предаде кафявия си колан на спортиста, който изпълни упражнение за издръжливост, което сам показа, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ