Всички обитатели на Дома за стари хора „Стефан Смядовски“ вече са преместени в новите му сгради, каза за ШУМ.БГ заместник-кметът на община Шумен д-р Светлана Маркова.

„Хората, които живеят в Дома и персонала се преместиха в новата сграда. Пребазирането завърши в в края на миналата седмица. Сега те се ориентират в обстановката, която е нова за всички“, допълни д-р Маркова.

Всички живущи в Дома, с които говори репортер на ШУМ.БГ, изказаха задоволство от новата си база. "Всичко е просто много хубаво и нямам думи да благодаря на хората, които направиха всичко това и на тези, които се грижат за нас", каза Йордан Атанасов, който от 3 години живее в Дома.

Припомняме, че за пребазирането на дома в сградите на поделението на бившия КЕЧ се заговори преди повече от 13 години, но основните дейности по ремонта започнаха в началото на 2019-та. В края на декември м.г. ремонтираните вече сгради получиха Акт 16 за завършено строителство, а в началото на тази година и разрешение за ползване. За ремонта на базата правителството даде на общината 1,5 млн. лв.

ШУМ.БГ