Българският футболен съюз (БФС) е получил лиценз от Министерството на спорта, който удостоверява статута на федерацията. Това съобщиха от футболния съюз на сайта си, а лицензът е бил издаден на 23 януари.

В последните месеци течеше процедура по прелицензиране на всички спортни федерации в България, заради новия закон за спорта. Според него лицензите вече са безсрочни.

От БФС добавят още, че са покрили всички проверки на министерството.

"Министерството на младежта и спорта издаде безсрочен лицез на БФС, тъй като съюзът отговори на всички поставени от закона условия и премина успешно проверките на отговорните звена към държавната институция", гласи съобщението на сайта на БФС.

В края на 2019 г. министърът на спорта Красен Кралев разпореди проверка в БФС за това как организацията разходва средства, получени от държавата. Това се наложи заради разследване на Би Ти Ви, свързано със съмнителни сделки за купуване на екипировка, като част от програмата на БФС и ММС.

На 2 януари Кралев обяви, че проверката на министерството в БФС ще приключи в края на месеца и обеща "докладът да бъде публичен, защото интересува много хора".

Дневник