Кампанията  „Видими на пътя“ на ОДМВР - Шумен бе отличена на Годишните награди за пътна безопасност 2019 година. Отличието е в категория „Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации“, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Наградата бе връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на официална церемония в София. „Благодаря на гражданското общество, че чрез такива инициативи държи темата във фокуса на нашето внимание и провокира търсенето на решение. Ключът е промяна в мисленето и разбирането за лична отговорност. Вярвам, че с обединени усилия и личен пример ще успеем, защото не само на думи, животът е безценен дар, който трябва да пазим“, каза министър Аврамова.

„През последните пет години имаме поредица от инициативи за пътна безопасност. Считам, че е дълг на всеки от нас да направи всичко по силите си за подобряване на безопасността по пътищата в страната. Ние ще продължим да го правим“, каза при получаването на наградата директорът на  ОДМВР - Шумен старши комисар Ялчън Расим.

Сред номинираните в тази категория бяха РЗИ – Видин, Областна администрация - Враца,  Столична община - район Триадица,  Столична община – район „Сердика и Областна администрация - Габрово, която също получи приз.

Шуменската полиция стартира инициатива по пътна безопасност „Видими на пътя“. Всички първокласници в областния град получиха светлоотразителни аксесоари – жилетки с надпис „Видими на пътя“. Целта на инициативата бе да заостри вниманието на водачите в региона и да бъдат по-бдителни и внимателни, когато видят деца до и край пътното платно. Поставени на раниците или дрехите светлоотразителните жилетки увеличат разстоянието, от което децата могат да бъдат забелязани на тъмно и на недобре осветени места. Полицейски служители от областната дирекция изнесоха кратки беседи по пътна безопасност в училищата в града, по време на които всички първокласници получиха своя подарък. Кампанията се реализира със съдействието на фирма „Алкомет“ АД.

ШУМ.БГ