Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са близо до договорка за мач помежду си във Великобритания. Това каза мениджърът на световния шампион Еди Хърн. Според него преговорите между двата щаба ще приключат до няколко седмици.

Пулев, който е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF), държи мачът да бъде в Истанбул, а според мениджъра му Ивайло Гоцев в пследните дни желание има и от страна на Катар. Хърн и Джошуа обаче са твърди в позицията си да са домакини.

"Близо сме да постигнем договорка. Мисля, че ще са ни нужни още около две седмици, но остава да видим какъв ще бъде наградният фонд", каза Хърн пред Sky Sports. Според него пречката е Пулев, който "иска да спечели колкото се може повече пари".

"Ей Джей ми каза - "боксирах се в Ню Йорк, Саудитска Арабия, искам този път да сме във Великобритания". Има варианти мачът да бъде на стадиона на "Тотнъм", на "Туикънъм", в Кардиф или на "Емиратс". Вероятно ще бъде в края на май или началото на юни", каза още Хърн.

Джошуа държи поясите на IBF, WBO и WBA, а голямата му цел е да обедини всички титли в тежката категория. Британецът иска да се бие с Дионтей Уайлдър за излъчване на абсолютен световен шампион.

 Дневник