Домът на вицепрезидента на "Манчестър юнайтед" Ед Уудуърд е бил атакуван от фенове на клуба във вторник вечер. Група запалянковци е обградила имението на бизнесмена в Чешир, след което е запалила факли и е скандирала обиди по адрес на Уудуърд.

Част от тях са били "Ед Уудуърд ще умре".

Подобни скандирания имаше и на последния домакински мач на тима срещу "Бърнли", загубен от "червените дяволи" с 0:2.

 По информация на Би Би Си по време на атаката на феновете Уудуърд не е бил в дома си, както и неговото семейство.

Часове по-късно от "Юнайтед" изразиха официална позиция и заявиха, че при доказване на криминални прояви ще има доживотни забрани за посещение на стадион "Олд трафорд".

"Изразяването на позиция е едно, но престъпните прояви съвсем друго. Няма извинение за подобни действия и клубът ги осъжда. Ние работим в сътрудничество с полицията за доказване на вина", гласи съобщението на "Юнайтед".

Полицията потвърди, че е получила сигнал за вандалски прояви от "голяма група хора" и в момента тече разследване.

"За щастие никой не е пострадал и през следващите дни офицерите ще се свържат с служители по сигурността, за да установят пълните обстоятелства около този инцидент и да идентифицират участващите."

Недоволството на феновете към Уудуърд е резултат на слабото представяне на "Юнайтед" от началото на сезона. Тимът е пети във Висшата лига с едва 34 точки след 24 мача, като изостава с 33 точки зад лидера "Ливърпул".

Дневник