В разгара на сътресенията в "Левски" и проблемите на собственика на клуба Васил Божков, сините спечелиха първата си зимна контрола. Тимът надви с 3:2 с арменския "Пюник" (Ереван) в Турция.

Това се случи в деня, в който прокуратурата претърси офиси на собственика на клуба, след което беше издадена Европейска заповед за арест на Божков. Междувременно парламентът прие на първо четене измененията в закона за хазарта, за които Божков обяви, че "ако минат, той няма да може да издържа "Левски".

Контролата в турския курорт Алания изгледа изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев, който е един от спонсорите на "Левски". Той обаче не коментира ситуацията в клуба.

"Левски" откри още в 10-ата минута чрез новото си попълнение Стайн Спиерингс. Само три по-късно "Пюник" изравни чрез Угучукву Иву. Двата тима си размениха по още един гол и след почивката, а това се случи в рамките на едва четири минути.

В 74-ата минута Серхий Шевчук се разписа за арменците, но четири по-късно Здравко Димитров с хубав изстрел с десния крак възстанови равенството. Крайният резултат оформи Филипе Нашименто в 87-ата минута от пряк свободен удар.

Шампионът "Лудогорец" постигна втора победа на лагера си в Турция, след като се наложи над "Кайрат" от Казахстан с 6:0. Тимът от Разград беше много убедителен и откри след само 65 секунди игра.

Точни за "Лудогорец" бяха Клаудиу Кешеру, който изведе тима напред, Жоржиньо (38), Якуб Шверчок (66-а и 76-а) Мавис Чибота (68-дузпа) и Димо Бакалов (70).

Треньорът Павел Върба отново даде шанс за изява на всичките си футболисти да играят по 45 минути. Следващият мач на "Лудогорец" е на 1 февруари срещу "Цървена звезда".

В Испания проблемите на ЦСКА продължиха и в трети пореден мач червените не вкараха гол. След загуби от "Нюрнберг" (0:5) и "Шонан" (0:1), този път ЦСКА завърши 0:0 с "Чонбук" от Южна Корея.

С изключение на първата минута, в която ЦСКА създаде най-доброто си голово положение, но Евандро го пропусна, в останалите моменти червените бяха пасивни. Тимът на Милош Крушчич не показа почти нищо среущу корейския шампион. Добрите изяви на червените бяха в защита, където спряха корейците.

Дневник