Докато имам възможност, "Левски" ще бъде добре. Това заяви Васил Божков, който стои зад собствеността на футболния клуб. Той допълни, че не знае каква ще е съдбата на сините.

Главният прокурор Иван Гешев заяви в сряда, че срещу Божков има седем обвинения. Бизнесменът от хазартния сектор обяви, че се притеснява да се върне в България.

Божков отрече по време на двете си срещи с привържениците на "Левски" да ги е призовавал да протестират срещу правителството. "Естествено че не. Просто предупредих феновете каква ще бъде съдбата на "Левски", ако спрат лотарията. Не че не искам да помагам, а просто няма да имам възможност", каза той пред Би Ти Ви.

"Това беше информация, защото исках да съм честен. Да, питаха какво да правят. Казах: "Ако искате, срещнете се с премиера (Бойко Борисов) - той може би ще оттегли подкрепата на ГЕРБ и този закон няма да мине." Друго не виждам какво да направя. Нали той каза, че е фен на "Левски" - ходил е на повече мачове от всички заедно", посочи Божков.

Представители на четири фенски организации се срещнаха с Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на спорта Красен Кралев преди седмица. Борисов заяви, че привържениците трябва да вземат акциите и управлението в клуба. След това запалянковците останаха разединени в позициите си.

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев каза пред "Дневник", че вариант, в който "Левски" се финансира и управлява от феновете, в момента е почти невъзможен. Предоставена за "Дневник" финансова информация показва, че фирмите около Божков са осигурили 25 млн. лева за клуба за година, а всички останали приходи на сините са около 7.5 милиона.

Дневник