Левски" е заплашен с отнемане на точки заради неплатено задължение. Футболният клуб има срок до 5 февруари да плати 30 хил. евро.

Сумата е дължима към мениджърска агенция, която е посредничила за привличането на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто през 2018 г. Фирмата е спечелила дело в Спортния арбитражен съд в Лозана през 2018 г.

"Нещата са под контрол от гледна точка на това, че се съмнявам да бъда допуснато "Левски" да загуби три точки от актива си заради тази сума. Това би означавало да се хвърли на вятъра един положен труд от много хора в първите шест месеца на тази спортно-състезателна година", каза изпълнителният директор на клуба Павел Колев пред "Дспорт" и посочи, че сумата не е платена, тъй като собствениците на клуба са имали други приоритети.

По думите му, ако "Левски" не плати до 5 февруари, на сините ще бъдат отнети три точки. След това има седемдневен срок за плащане и ако и тогава не се плати, следва изваждане на отбора от елита.

Въпросите за бъдещето на "Левски" са във въздуха заради събитията около Васил Божков, който стои зад собствеността на клуба. Бизнесменът от хазартния сектор е извън България и заяви, че се притеснява да се върне. Главният прокурор Иван Гешев заяви в сряда, че срещу Божков има седем обвинения.

"Каквото зависи от нас, ние ще го направим, така че "Левски" да започне нормално пролетния полусезон, дай Боже, и да го завърши. Ние в администрацията на "Левски" сме спокойни, опитваме да си вършим работата по възможно най-добрия начин въпреки обстоятелствата", каза Колев.

"Докато имам възможност, "Левски" ще бъде добре", каза Божков по-рано, но заяви, че не знае каква ще е съдбата на сините.

Предоставена за "Дневник" финансова информация показва, че фирмите около Божков са осигурили 25 млн. лева за "Левски" за година, а всички останали приходи на сините са около 7.5 милиона.

Дневник