Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) вярва, че България ще запази домакинството си на решителния мач с Унгария на 26 март от плейофа за Евро 2020. В основата на притесненията се оказа документ, с който организацията трябва да удостовери пред УЕФА, че Националният стадион "Васил Левски" отговаря на изискванията за сигурност.

До момента документите се издаваха след проверка на общинска комисия, включваща представители на полицията и пожарната. Тя инспектираше всички съоръжения, приемащи спортни състезания. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обясни пред "Дневник", че вече няма правно основание да се сформира комисия, тъй като наредбата е била отменена миналата година.

"Лудогорец" няма да има проблеми в организацията за мача с "Интер", заяви изпълнителният директор на клуба 

"В постоянна комуникация сме с министерството на спорта. Да кажем, че нямаме притеснения за мача с Унгария", заяви Попов. Временният президент на БФС Михаил Касабов също каза пред "Дневник", че очаква проблемите да бъдат решени.

Никой от двамата обаче не посочи докога "Васил Левски" е лицензиран да приема официални срещи. "Ние не сме принципал", каза Касабов. "Дневник" изпрати въпроси по темата до министерството на спорта и Национална спортна база (НСБ), която стопанисва националния стадион, но до момента няма отговор.

Първият международен футболен мач в България е на 20 февруари, когато "Лудогорец" приема "Интер" в Разград в 1/16-финал от Лига Европа. Изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев заяви пред "Дневник", че няма да има никакви проблеми за организацията на двубоя.

Темата е била обсъждана на семинара за лицензиране на клубовете в професионалния футбол в сряда в сградата на БФС. Лицензите за стадионите се издават сезон за сезон, като срокът за подаване на документите за следващия сезон е до 28 февруари, заяви източник на "Дневник". Предположенията са това да доведе до проблеми, но се очаква реакцията на министерството на спорта и на държавата.

Дневник