Треньорът на "Левски" Петър Хубчев се страхува да работи с хора, които имат мнение. Това каза бившият нападател на сините Валери Божинов, който беше освободен именно от Хубчев преди началото на сезона.

"Човек не трябва да се самозабравя. Няма да крия, че тогава помолих Хубчев да остана в "Левски" и да завърша кариерата си там, но явно съм му пречел. Според мен той е страхлив човек, страхливец е. Има страх дори и от самия себе си. Страх го е да работи с хора, които имат мнение, хора като мен. Аз казвам каквото мисля, говоря искрено, такъв човек съм", коментира Божинов пред "Спортал".

В момента 33-годишният футболист е свободен агент и се готви със "Септември", след като се раздели с "Ботев" (Враца). Божинов разкритикува отношението в "Левски" към вратаря Николай Михайлов и освобождаването на бившия треньор Георги Дерменджиев след едва три месеца работа.

"За Георги Дерменджиев трябва да питате Павката Колев. Той е компетентен и разбира, той беше човекът, който доведе Дерменджиев, после каза, че не го е искал. Такива спомени имам", добави Божинов.

Дневник