Около 50 привърженици на "Левски" се събраха пред Народното събрание в София на протест, организиран във "Фейсбук". Групата от запалянковци на сините отрече да протестира, въпреки призивите в описанието на събитието за подкрепа на клуба при създалата се ситуация със собственика Васил Божков и неясното бъдеще на "Левски".

"Дошли сме да пием кафе, да се видим, защото отдавна не е имало мачове на "Левски". Аз искам просто да ходя на мачове на отбора, както правя от 40 години", каза фен на сините, който се представи просто като "Левски" и обясни, "че е забравил как се казва".

Събитието във "Фейсбук" "Протест в защита на "Левски" беше организирано от фен на отбора от Шумен, а над 300 души потвърдиха присъствие. На жълтите павета имаше значително по-малко хора.

Никоя от големите фенски организации не застана зад протеста

Ситуацията в "Левски" е неясна, след като Васил Божков, който стои зад собствеността на клуба, напусна страната и е с повдигнати седем обвинения, сред които за укриване на над половин милиард лева данъци, както и, че е ръководил организирана престъпна група.

Бизнесменът заяви, че докато може ще помага на "Левски" и отборът ще бъде добре.

"Ние сме убедени, че всичко това, което се случва, е целенасочен удар срещу "Левски", казаха други фенове на сините пред Народното събрание.

Дневник