"Левски" е получил предложение за спонсорство от "Ефбет", но при условие, че клубът смени собствеността си. В писмо до клуба хазартният оператор съобщава, че е в готовност да вложи средства на стойност 8.5 милиона лева на година.

Условията по предложението са седем пъти по-добри в сравнения с парите, които "Левски" получаваше от "Ефбет" преди година. В края на януари съдружникът в Brobet limited (фирмата, регистрирана в Малта, която оперира хазартни игри под марката "Ефбет") Цветомир Найденов посочи пред Би Ти Ви, че фирмата му е давала 1.2 млн. лева годишно на клуба.

В отговора на "Левски" изпълнителният директор Панел Колев заявява, че "с предложението са запознати членовете на управителния съвет и предстои да запознае акционерите на дружеството при свикване на общо събрание на акционерите на клуба".

Собственик на клуба е Георги Попов, който е приближен на Васил Божков, като двамата са задържани в ОАЕ.

Миналия петък парламентът прие промените в закона, с които се премахват частните лотарии. Божков, който стои зад собствеността на "Левски", каза преди време директно, че ако това стане, няма да има пари за клуба.

"Ако се махне сегашният спонсор на "Левски", ние пак ще сме генерален спонсор", каза Найденов в началото на годината. "Ефбет" беше генерален спонсор до смяната на собствеността в клуба преди година.

"Аз съм от ЦСКА, няма как да стана собственик на "Левски", добави Найденов.

Найденов е тясно свързан с развитието на втородивизионния "ЦСКА 1948", където генерален спонсор е компанията му. Тя финансира още десетки клубове в българския футбол, сред които "Лудогорец" и "Локомотив" (Пловдив).

Дневник