Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира в Ротердам след загуба от Феликс Оже-Алиасим в два сета - 4:6, 2:6. Българинът не успя да се справи с 19-годишния канадец, който показа много високо ниво в играта си.

Срещата продължи само час и 17 минути, като Оже-Алиасим се възползва от всички шансове, които му се откриха.

Двамата се срещнаха за втори път, като първият им мач беше през 2019 г. в "Куинс", когато канадецът отново спечели.

Още преди мача Димитров се оплака, че има здравословни проблеми, а в хода на двубоя не успя да покаже най-доброто от себе си. Той допусна 28 непредизвикани грешки, срещу далеч по-малко от съперника му. Оже-Алиасим, който е 21-и в световната ранглиста, точно пред Димитров, беше много по-уверен и показа впечатляваща стабилност при началния удар.

Първият сет се движеше равностойно до четвъртия гейм, но след него последваха три поредни пробива. Два от тях бяха на сметката на Оже-Алиасим, а това наклони и везните в полза на канадеца.


До края на сета той не даде шанс на Димитров и взе първата част с 6:4.

Във вторият сет Оже-Алиасим проби в третия гейм, след което затвърди пробива, въпреки някои проблеми. Това даде допълнителна увереност на канадеца и той даде само един гейм на Димитров, след което го проби още веднъж, за да поведе с 5:2, при това на нула.

С нов гейм на нула Оже-Алиасим си осигури и победата, както и класиране напред, където ще срещне Аляж Бедене или вторият в схемата Стефанос Циципас.

Следващият турнир, който Димитров е заявил е още една надрепвара от сериите "АТП 500". Българинът ще играе в Акапулко, като надпреварата в Мексико започва на 24 февруари.

Дневник