"Левски" обяви, че заедно с Националния клуб на привържениците (НКП) организира поход в центъра на София преди мача с ЦСКА в събота. Събитието под надслов "Левски", ти си всичко за нас", върви с призив за обединение и за внимание срещу провокации.

"Обръщаме се към всички левскари, към всички обществени прослойки, към малки и големи, към всяко "синьо" сърце, което бие в името на "Левски". Елате да застанем рамо до рамо в името на любимия клуб. Това няма да е ултрас шествие! Това ще е поход в името на "Левски". Затова обръщаме внимание да не се поддавате на каквито и да е било провокации", посочват от клуба.

"В събота ще застанем един до друг без различия и социален статус. Ще бъдем привърженици, ветерани, юноши, служители, актьори, певци и общественици. Ще ни обединява любовта към "Левски". На този поход няма да е от значение кой си и няма да присъстваш като единица, защото ще изпълним със смисъл мотото "Един за всички, всички за "Левски".

Сборният пункт е в 12 ч. на бул. "Тодор Александров" 23 пред магазина на НКП. Походът започва в 12.30 ч. през бул. "Дондуков", по булевард "Васил Левски", за да се стигне до паметника на Васил Левски, където присъстващите ще поднесат венци. От там ще се продължи в посока Софийския университет "Свети Климент Охридски", към министерството на спорта и след това по ул. "Гурко" към стадион "Васил Левски".

Преди дни изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев каза, че клубът е в патово положение. Собственикът Георги Попов и бизнесменът Васил Божков, който осигурява финансирането, са задържани в ОАЕ. По думите на Колев клубът разполага с 200 000 лева. Сините започнаха кампании за набиране на средства от привържениците, като е открита и дарителска сметка.

В сряда беше съобщено за предложение от хазартната компания "Ефбет", която е готова отново да е генерален спонсор - този път срещу седем пъти повече пари (8.5 млн. лева). Условието на компанията обаче е собствеността в "Левски" да се смени.
"Дошло е време за пълна мобилизация и обединение. Дошло е време да поставим свещеното "Л" над всяко различие! Дошло е време за пореден път да се легитимираме като "отбора на народа" и да покажем кои сме и какво можем заедно! Сплотени като юмрук! Дошло е време да изтупаме от прахта позавехтелите завети, оставени от доблестните мъже, създали ПФК "Левски"! Да си припомним ценностите, които са ни водили и съхранили повече от век", продължават от клуба.

"Време е! В името на "Левски"! В името на всичко онова, което обичаме и в името на всяко "синьо" сърце, посветило живота си за този клуб! За всички преди нас и всички след нас! Левскар да си братко е дума голяма, Левскар да си братко е чест! Един за всички, Всички за "Левски", завършват сините.

Дневник