Полицейски служители проведоха операция за противодействие на битовата престъпност в село Иваново, община Върбица. Акцията, която обхвана и тъмната част на денонощието беше под надзор на Окръжна прокуратура – Шумен. Това съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР.

Според ОДМВР-Шумен осем полицейски екипа са работили на територията на селото по различни направления – криминална, административна и профилактична. На входа и изхода на населеното място е имало временни контролно-пропускателни пунктове за проверка на автомобилите, които влизат и напускат селото.

Проверени са 121 моторни превозни средства и 156 лица. Установени са 56 нарушения на скоростните режими, едно, от които на водач на БМВ с шуменска регистрация управлявал със 176 км/ час преди село Иваново при максимално разрешена скорост от 90 км/ час. По време на проверките са констатирани различни нарушения , за които полицейските служители са съставили 11 акта и са наложени 37 глоби с фиш.

Проведени са разговори и са профилактирани осем криминално проявени жители на селото. Няма регистрирани криминални престъпления.

Село Иваново е едно от селата в община Върбица с най-тежка криминогенна обстановка. През 2019 година в селото са регистрирани 14 престъпления, 11 от тях са разкрити, а по останалите работата продължава. 

ШУМ.БГ