Георги Кабаков беше определен за главен съдия на дербито от 21-ия кръг на Първа лига между "Левски" и ЦСКА в събота. Единственият български арбитър, който ръководи мачове в Шампионската лига в последните две години, за втори път път този сезон ще ръководи сблъсъка между сини и червени.

През есента двубоят завърши 2:2, като тогава срещата не се запомни със спорни моменти.

Помощници на Кабаков ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Съдийски наблюдател на стадион "Васил Левски" ще бъде председателят на Съдийската комисия Костадин Стоичков.

В края на есенния дял Кабаков получи остри критики от собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Това се случи след предпоследния кръг на 7 декември, когато "Лудогорец" и "Черно море" завършиха 1:1, а шампионите останаха недоволни от незачетен гол в края на мача. Те дори обявиха, че не искат повече Кабаков да свири срещи на отбора.

След срещата собственикът на "Лудогорец" се ядоса на "Кабаковците" и поиска въвеждане на видеоповторенията в българския футбол. По-късно притежаваният от Домусчиев сайт "Гонг" поде атака срещу Кабаков. Впоследствие съдията не получи наряд за последния кръг.

След края на есенния дял в Първа лига Съдийската комисия коментира случая с Кабаков и застана зад него. Тогава отсъствието на пловдивския арбитър от нарядите в последния кръг беше мотивирано като предпазна мярка срещу нови критики. Комисията дори обяви, че оценката на Кабаков за срещата "Лудогорец" - "Черно море" е висока.

Другият ключов мач от първия кръг след зимната пауза дербито на Пловдив между "Ботев" и "Локомотив" е поверено на Никола Попов.

Дневник