С турнир по хандбал от понеделник стартират общинските ученически игри. Те ще продължат до края на месеца като отборите ще мерят сили по хандбал, волейбол, шахмат, баскетбол и тенис на маса.

В турнира по хандбал, който ще се проведе на 17 февруари в спортен комплекс „Плиска“ с начален час 10.00 часа се включват отбори от пет училища в града, разпределени в две възрастови групи. При момчетата от първа възрастова група от 5 до 7 клас ще се състезават III ОУ „Димитър Благоев“ и СУ „Й. Е. Български“. Във втората възрастова група за юноши от 8 до 10 клас ще премерят сили СУ „Васил Левски“, ППМГ „Нанчо Попович“ и СУ „Й. Е. Български“.

От следващия  ден, 18 февруари в рамките на седмица до 25 февруари отново в зала „Плиска“ ще се проведат игрите по волейбол. Мачовете започват от 9.00 часа и в турнира се включват 21 отбора, разделени в три възрастови групи: момичета и момчета от 5 до 7 клас, юноши и девойки от 8 до 10 клас и 11-12 клас.

По същото време на 21 февруари в сградата на клуба по шах на ул. „Панайот Волов“, от 10.00 часа започва турнирът по шахмат. В него ще се включат момчета от 5 до 7 клас от ППМГ „Нанчо Попович“, СУ „Сава Доброплодни“ и VI ОУ „Еньо Марковски“.

На 26 и 27 февруари в зала "Младост" започва турнира по баскетбол с участието на 14 отбора разпределени също в три възрастови групи. Срещите стартират от 9.00 часа в сряда, а в четвъртък от 10.00 часа.

Програмата завършва на 28 февруари с общинското първенство по тенис на маса. То ще се състои в зала „Юнак“, а в него ще вземат участие осем отбора.

Организатори на ученическите игри са Община Шумен и УСШ „Хан Крум“.

ШУМ.БГ