Шуменският Общински съвет ще се събере на извънредно заседание в началото на март, за да дебатира по проблемите на водния сектор. Сесията се свиква по предложение на председателя на местния парламент Красимир Минчев.

Той мотивира предложението си с неотложността от предприемането на конкретни действия за предотвратяването на сериозна криза с водата, като призова да бъде чуто мнението на ВиК специалистите, но да се поканят и хора от кабинета.

"За да можем да вземаме информирани решения, трябва да се запознаем на първо място с това какво мисли директорът на ВиК-Шумен г-н Илиев. Мисля също така, че няма да откаже да дойде при нас и министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който е наш шуменски депутат", каза Минчев.  

Колегата му общински съветник и бивш кмет Красимир Костов доразви идеята и призова на сесията да се покани също бившият управител на ВиК Светлозар Дамянов. Костов също поиска да се изпрати покана и на вицепремиера Томислав Дончев, който според него разпределя средствата за подпомагане на градове във водни кризи.

Извънредното заседание на Общинския съвет ще бъде на 10-ти март, но още на редовната февруарска сесия по предложение на кмета Любомир Христов ще се дискутира включването на Шумен в инициативата за довеждане на вода от система "Дунав".

ШУМ.БГ