С мач на европейския шампион "Ливърпул" ще бъде открита фазата на елиминациите в Шампионската лига. Тимът на Юрген Клоп, който доминира във Висшата лига, насочва вниманието си на европейската сцена с гостуване в Мадрид.

На "Уанда Метрополитано" червените срещат "Атлетико" в един от най-интересните сблъсъци в осминафиналите.
"Ливърпул" се завръща на стадиона, на който постигна европейския си триумф след успех с 2:0 във финала срещу "Тотнъм" преди година.

Двубоят започва в 22 ч. и ще бъде излъчен по MAX SPORT 3. По същото време "Борусия" (Дортмунд) приема френския шампион ПСЖ, като мачът ще бъде предаван по MAX SPORT 2.

През този сезон "Ливърпул" надгради успеха си в Шампионската лига с хегемония в Англия. Със серия от 17 поредни победи мърсисайдци крачат уверено към титлата във Висшата лига, като отборът ще се опита още да стане вторият отбор след "Реал" (Мадрид), който да защити титлата си в най-престижния клубен турнир.

Клоп заяви, че тимът е готов за едно от най-трудните предизвикателства, които някога е срещал. Според германеца представянето на червените трябва да бъде на най-високо ниво, за да стигнат до добър резултат преди реванша.

"Те са като машина за постигане на резултати. Имат скорост, агресия и ясна философия. Знам, че сме в страната на тики-така, но им се възхищавам. Те не ти правят подаръци. Ако дадеш всичко от себе си, тогава ще ти се открие възможност", каза Клоп за "Атлетико".

От своя страна треньорът на "дюшекчиите" Диего Симеоне също отличи "Ливърпул" и работата на Клоп. "Във времето винаги сме говорили за велики отбори и този състав на "Ливърпул" ще влезе в историята. Харесвам тима, защото играят директен футбол и оценявам, че могат често да променят темпото".

Голямата новина в другия мач между "Борусия" и ПСЖ е завръщането на Неймар. Бразилецът имаше травма в бедрото, но ще бъде в състава на парижани за гостуването в Германия.

"Неймар променя всичко, защото когато играе имаме качество, увереност и способност да решаваме мачовете", каза треньорът на ПСЖ Томас Тухел, който беше начело на "Борусия" от 2015 до 2017 г.

Той ще се опита да спре отрицателната серия на френския шампион, който във всеки от предишните три пъти не успя да преодолее осминафиналите. Нападението на "Борусия" обаче е под пара и начело с детето-чудо Ерлинг Холанд жълто-чертите вкараха 22 гола в първите си пет мача от първенството тази година.

Двата отбора са се срещали четири пъти помежду си, като "Ливърпул" и "Атлетико" имат по една победа.

Дневник