След разследване на Би Ти Ви как кметът на Стамболийски Георги Мараджиев си е купил пет апартамента на морето по време на първия си мандат той подаде оставка като областен координатор на партията в област Пловдив.

"Мотив за оставката е желанието името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение", съобщиха от ГЕРБ.

Тази сутрин Би Ти Ви излъчи разследване как семейството на Мараджиев е придобило пет апартамента в комплекс "Слънчев бряг". Три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един - на малолетна внучка. Цените на апартамент по данни на имотния регистър са между 58 хиляди и 131 хиляди лв.

Освен имоти Георги Мараджиев е декларирал 2.5 млн. лв. лични приходи за година. Когато става кмет през 2015 г., декларира неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3.3 млн. лв.

През 2016 г. Мараджиев и съпругата му са придобили 2.5 млн. лв. от мащабна сделка - продали близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица, която се управлява от сина им. Данъчната оценка била 68 хил. лв.

Дневник