В "Левски", гледам, са се нароили 30 треньори - на треньора - треньор, подтреньор, надтреньор. Директорът получава 22-23 хиляди лева заплата. Други по 12-13 хиляди. Хората искат да видят отчетността, къде се дават парите."

Тези думи се оказаха достатъчни, за да може президентът на "Славия" Венцислав Стефанов отново да привлече вниманието към себе си. Този път обаче той предизвика и остра реакция от "Левски".

От клуба видяха "пропаганден начин" за поливане със студен душ върху ентусиазма на привържениците.

"С "разкритията" си за възнагражденията в нашия клуб г-н Стефанов премина всякакви граници. Категорично заявяваме, че в "ПФК Левски" няма служител или директор, който да получава която и да е от споменатите от президента на "Славия" суми", заявиха от "Левски". От клуба смятат, че думите на Стефанов са "целенасочена измислица" в момент, когато привържениците на сините са обединени в подкрепа към клуба.

"Какъв по-добър пропаганден начин да полеем със студен душ ентусиазма на хората от това да ги облъчим с дезинформация? Този път обаче няма да оставим нещата така и ще зададем и ние някои въпроси. Като например, ако в "Славия" има двама души на щат, как клубът е получил лиценз за професионален футбол съгласно административните критерии за лицензиране? На какви заплати плащат данъци и осигуровки в "Славия", добавиха от "Левски".

В изказването си Стефанов говори за финансирането на българския футбол.

"Има ли финансова дисциплина, ще има равнопоставеност в българския футбол. Ако има такива като братя Домусчиеви, ок. Дават тези финансови средства. Но ако взимаш от държавата 2, 3, 4 милиона и ги хвърляш за чужденци, това е безсмислено. Страдат клубове и целият футбол", посочи президентът на "Славия".

"Левски" в момента трябва да се бори за собственото си оцеляване. Дано това да се случи, защото ако отпадне, както преди една-две години отпаднаха други отбори, изобщо не е добре за българския футбол. Друг е въпросът, че всички ръководители и клубове трябва да се простират според чергата си", каза още Стефанов.

"Левски" минава през много тежък момент, като преди седмица откри сметка за дарения от привърженици в търсене на подкрепа за осигуряване на бъдещето си.