Американецът боксьор Дионтей Уайлдър се цели в окупиране на върха в световния бокс и изравняване на постиженията на най-добрите в историята. Носителят на пояса в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) ще срещне в неделя Тайсън Фюри в дългоочакван мач реванш.

Уайлдър се закани да нокаутира британския си опонент, след което да се насочи към подобряване на рекордите в спорта.

Ако успее да победи Фюри и да направи 11-а защита на пояса на Световния боксов съвет, той ще изпревари идола си Мохамед Али, който прави 10 поредни защити на поясите на WBC и WBA. Американецът, считан за най-великия в историята, е единственият боксьор, който печели световната титла три пъти.

"Предстои ми нова защита на титлата. Тя ще бъде 11-а за мен, което е невероятно чувство. Никога не съм мислил, че ще стигна до това ниво - да бъда световен шампион и да ме сравняват с идола ми Али", коментира Уайлдър.

В случай че защити пояса, Уайлдър ще се нареди зад Владимир Кличко (18), Лари Холмс (19) и Джо Луис (26), които са начело в класацията за най-много поредни защити.

Американецът обяснява, че се е захванал с бокс, за да може да издържа семейството си. "Имах основен план да вляза в бокса, за да изкарам малко пари за моята дъщеря, но ето докъде стигнах."

"Веднага след като победя Фюри с унищожителен нокаут, ще се насоча към още по-невероятни постижения и чупенето на рекордите", добави Бронзовия бомбардировач.

  Дневник