"Левски" предупреди, че има получени сигнали за злоупотреби покрай кампанията за събиране на средства в подкрепа на клуба. В обръщение до привържениците си сините посочват, че единствените начини за подпомагане на клуба са чрез дарителската сметка и чрез купуване на абонаментни карти, билети и артикули от магазина на "Левски".

"ПФК "Левски" получи сигнали, че неизвестни лица се облагодетелстват от създалата се ситуация и събират пари от името на клуба. Категорично се разграничаваме от такива действия и подчертаваме, че подобен тип набиране на средства не се организира от клуба или във взаимодействие със структурите на оргазнизираните привърженици", заявяват сините.

В клуба са получили сигнали, че в интернет се разпространяват фен артикули с твърдение, че приходите от продажбата им ще постъпят в помощ на клуба.

"ПФК "Левски" Ви призовава при поръчка или покупка на артикули на любимия клуб, да го осъществявате само от официални източници, а не от такива, които не са оторизирани и не си партнират с клуба", пишат сините.

"Левски" обяви в сряда вечерта, че до момента за две седмици без даренията са събрани над 500 000 лева.

Отделно продължава и събирането на средства в дарителската сметка, като от нея парите ще се използват единствено за плащанията към НАП. Най-голямото дарение е било 140 000 лева и е дошло от бившия съсобственик Александър Ангелов, който е свързван с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Ангелов, Николай Иванов и Иво Тонев щели да помагат с дарения всеки месец до май, заяви Тонев.

Дневник