Мениджърът на "Манчестър сити" Хосеп Гуардиола обяви подкрепата си към ръководството на клуба, след като "гражданите" получиха сурово наказание от УЕФА. Испанският специалист заяви, че остава верен на тима си дори ако отборът не получи позволение да участва в Шампионската лига.

Според забраната "Сити" ще бъде изключен от най-престижния клубен турнир в следващите два сезона заради нарушение на правилото за финансовия феърплей. Към наказанието е добавена и глоба на стойност 30 милиона евро, като от клуба ще обжалват решението пред Арбитражния съд в Лозана.

"Ще бъда тук без значение какво ще се случи. Ръководството на клуба трябва да се бори и аз вярвам напълно в това, което ми обясниха. Ситуацията не е приключила и ще изчакаме, но докато няма решение, трябва да играем. Ние сме професионалисти на терена, не можем да направим повече за това, което се случва извън него", каза Гуардиола след успеха с 2:0 в отложения мач срещу "Уест хем".

Трофеят от Шампионската лига е единственият, който липсва на испанеца, откакто застана начело на тима през 2016 г. Гуардиола, който е обвързан със "Сити" до лятото на 2021 г., има клауза за прекратяване на договора, която може да активира след края на сезона.

От клуба видяха политическа връзка в наказанието. В четвъртък изпълнителният директор на "Сити" Феран Сориано определи обвиненията за неверни.

Дневник