"Барселона" спечели последния си шампионатен мач преди дербито с "Реал" (Мадрид), след като разгроми "Ейбар" с 5:0 на "Камп ноу". Каталунците не срещнаха никакъв проблем срещу отбора от Страната на баските, а над всички беше Лионел Меси, който се разписа четири път.

Това е най-убедителната победа на "Барселона" през сезона и четвърта поредна в Ла Лига. Каталунците запазиха суха мрежа за пръв път от 19 януари, след като в последните си четири мача бяха допуснали шест гола.

С четирите си гола в двубоя Меси се утвърди начело в листата на голмайсторите. Аржентинецът вече има 18 попадения през сезона и води с пет пред Карим Бензема от "Реал".

Меси откри в 14-ата минута след подаване от Иван Ракитич и слалом между няколко бранители на "Ейбар".

В края на първото полувреме капитанът на "Барселона" се разписа още два пъти и уби интригата. В 37-ата минута той вкара с диагонален шут от малък ъгъл след пас на Артуро Видал. Само три по-късно Меси наказа грешка в защитата на "Ейбар".

След почивката каталунците свалиха темпото, пазейки сили за мачовете с "Наполи" в Шампионската лига и с "Реал" на 1 март. Въпреки това в края паднаха още два гола във вратата на гостите.

В 87-ата минута Меси реализира за четвърти път. Новото попълнение Мартин Брайтуайт задържа отляво и центрира по земя, след което топката стигна до Меси, той финтира вратаря и вкара в празната врата.

Крайният резултат оформи Артур в 89-ата минута. Бразилецът се разписа след добавка, дошла след изстрел на Брайтуайт.

Дневник