Григор Димитров запазва мястото си в световната ранглиста по тенис и започва новата седмица под №22. Българският тенисист не игра на турнири през миналата седмица, а за последно участваше в надпреварата от сериите "АТП 500" в Ротердам, където стигна до втори кръг.

Димитров има 1682 точки. В момента топ 10 се затваря от американеца Джон Иснър, който има 1760 точки.

През тази седмица Димитров ще играе на турнира в Акапулко, като в първия кръг ще има за съперник преминалия през квалификациите Дамир Джумхур. Босненецът, който стигна до №23 през 2018 г. в момента се намира на 109-о място в света.

Димитров, който е шампион в Акапулко от 2014 г., няма да защитава точки в мексиканския град, след като през миналата година не участваше в турнира. Ако преодолее Джумхур Димитров ще срещне Камерън Нори или Адриан Манарино във втори кръг.

В челото на световната ранглиста няма промени, като лидер остава Новак Джокович с 9720 точки, пред Рафаел Надал (9395). Роджър Федерер запазва третата си позиция със 7130 точки, след като Доминик Тийм отпадна на турнира в Рио Де Жанейро и така не успя да прескочи Маестрото. Финалистът от Australian Open има 7045 точки.

Дневник