Отборът на „Кабаков“ - Шумен записа четири победи на старта на пролетния дял във В регионалната група по тенис на маса, с което се утвърди на първото място.

През уикенда в Разград тимът на „Кабаков“ в състав:  Мартин Кънчев, Мартин Трендафилов, Александър Димов победи „Роко“ Шумен с 4:1, Девня с 4:2, „Варна 2015“ с 4:1 и „Светкавица“ Търговище с 4:0. С тези резултати „Кабаков“ събра 11 победи и без загубен мач е недостижим на първото място, което дава право на участие в Б група.

„Надявам се да завършим без загуба, като спечелим и оставащите си 3 мача ,които ще се проведат на 28 март в зала „Юнак“ в Шумен. Успехът се дължи на упоритата работа.  14-годишният Мартин Кънчев няма допусната лична загуба до сега, Александър Димов и Мартин Трендафилов също показват много добра игра и редуват победи и загуби, но все пак те са деца на по 13 и 14г, а играят с мъже с много по-голям опит. Отборът показа, че е израснал много и напълно заслужава мястото си в по-горна група“, коментира треньорът Златко Илиев.

В спортния календар на отбора на „Кабаков“ предстои участие на  финалите на държавното индивидуално и отборно първенство за кадети до 15 г. в началото на април. Преди това Мартин Кънчев ще играе в Топ 16 на България при кадетите. В момента той заема шестото място. Финалите са в Момчилград, а шуменският състезател има шансове да се изкачи на по-горна позиция.

„Надявам се на медали и при момчетата до 10 г., където Дарин Андонов, Ивайло Атанасов и Никола Илиянов също се развиват доста бързо за възрастта си. Сред фаворитите за отличия сме и при 12-годишните, където отборът е в съста: Славомир Боянов, Йоан Иванов, Дарин Андонов и Ивайло Атанасов“, добави Златко Илиев.

ШУМ.БГ