Да бъде направен алтернативен път за движение на камиони и селскостопанска техника, който да минава извън село Благово. Това  искане на жителите представи в приемния ден на кмета Любомир Христов Ренета Георгиева, която от 15 години живее в селото.

„Стават много инциденти, заради движението на камионите през селото. Те минават по главната улица, която пък е в много лошо състояние, от години не е ремонтирана. Лично аз пострадах, след като от вибрациите при преминаване на тежките автомобили, таванът на къщата ми падна“, обясни Ренета Георгиева. Тя добави, че съвсем скоро камион е попаднал в канавка, като за радост това е станало между две къщи и никой не е пострадал.

По думите на Георгиева преди години е имало път между селата Илия Блъсково и Благово, откъдето са се движили камионите и селскостопанската техника. Тя обясни, че този път вече не съществува и на негово място има нива.

„Според нас има вариант да се направи път, по който тежките камиони да се изведат от селото. От Благово към село Овчарово, покрай турските гробища има отклонение, което може да се използва. Там е бяла пръст и ако се насипе с чакъл, ще стане по-добър път от този, който минава през селото“, предложи на кмета Ренета Георгиева.

Любомир Христов увери жената, че ще запознае общинските експерти със ситуацията и ще се обсъдят варианти, за да се изведе движението на камиони извън населеното място.

ШУМ.БГ