Областният информационен център, Регионалната организация на Съюза на инвалидите, РД „Социално подпомагане“ и Община Шумен организират информационна среща на тема „Възможности за кандидатстване за достъпна среда на хора с увреждания и сдружения на етажната собственост“. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Срещата ще се състои на 5 март от 10.30 часа в лекционната зала на ОИЦ - Шумен на бул. „Славянски“ №17. На нея ще бъдат разяснени условията за кандидатстване с проекти към 12 май 2020 г. в рамките на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2020.

Експерти на ОИЦ ще представят актуалните процедури на Програмата, а представители на Община Шумен и РД„ Социално подпомагане“ ще разяснят как могат да съдействат на желаещите при окомплектоването на проектите в срок.

Покана е отправена до Регионалната организация на Съюза на инвалидите, Центъра за социална рехабилитация  и интеграция за лица с увреждания, Сдружения на етажната собственост, Общината, РДСП и Неправителствени организации.

В информационната среща по въпросите - Как Община Шумен може да съдейства на кандидатите за своевременното окомплектоване на проектната документация по отворените процедури на Програмата лектори са заместник-кметовете на общината Росица Антонова и Светлана Маркова, а за съдействие на кандидатите с проекти по Програмата от Дирекция „Социално подпомагане“ лектор ще бъде Нели Първанова, началник отдел „Индивидуална оценка на хора с увреждания и социални услуги“.

Организаторите уточняват, че за участието на представителите на различните организации е необходима заявка до 12.00 ч. на 4 март, като допустимото участие е до 3-ма представители на Сдружение на етажна собственост и НПО.

ШУМ.БГ