Мачът за световната титла по бокс между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър е поставил рекорд по приходи от продадени билети, обяви компанията "Топранк". Президентът Тод Дюбоф обяви пред ESPN, че са били продадени всички 15 816 билета и залата в MGM Grand в Лас Вегас е била пълна докрай.

Това носи приход 16.9 милиона долара от продажбата на билети. Според ESPN това е с 3.5 милиона повече от първия мач, който се проведе в "Степълс сентър" в Лос Анджелис.

Няколко дни преди мача "Форбс" съобщи, че в сайтовете за препродажба на билети за боксовия мач те са имали средна цена 1242 долара, а най-евтините са били 604 долара. На черно билети са се предлагали и до 10 хиляди долара.

Приходите от билети от Уайлдър - Фюри II са рекорд за мач в тежката категория. Досегашното върхово постижение се държеше от мачът реванш между Ленъкс Люис и Ивендър Холифийлд на 13 ноември 1999 г., когато британецът стана абсолютен световен шампион. Тогава приходите бяха 16.86 млн. евро.

Според изпълнителния директор на "Топранк" Боб Аръм общо приходите от двубоя за световната титла могат да надхвърлят 200 милиона долара. Голяма част от тях идват от продажбата на абонаменти за гледане на pay-per-view събитието в САЩ.

Световният шампион Фюри и детронираният Уайлдър трябва да получат хонорари от 5 милиона долара и по дял от около 25 милиона допълнително.

Дневник