Децата от Център за подкрепа за личностно развитие-Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ Шумен организират благотворителна кампания, за подкрепа на деца пострадали от насилие, под наслов „Деца помагат на деца“,  съобщиха от Центъра.

На 26 февруари от 10  ч. в пространството пред ДКТ „Васил Друмев“ те ще открият щанд за продажба на ръчно изработени мартеници и картички, който ще работи до края на месеца. Събраните средства ще бъдат дарени на Детски център за застъпничество и подкрепа за деца пострадали от насилие „Зона заКрила“ Шумен.

Центърът предлага един от първите модели на интегрирана услуга за подкрепа на деца-жертви на насилие и техните семейства, като целта е да се повиши благополучието им, да се гарантират услуги за подкрепа и рехабилитация на пострадалите деца.

„Зона заКрила“ осигурява непрекъсната подкрепа и застъпничество за децата, жертви на насилие и техните семейства по време на целия процес на работа по случай от момента на получаване на сигнала за насилие и започване на разследването до приключване на процеса по възстановяване.

ШУМ.БГ