Цветан Урумов от шуменския клуб по карате „Киокушин“ и Фатих Фаик от  СК „Киокушин“ – Нови Пазар попаднаха в националния отбор на България по карате шинкиокушин.

Квотите на двамата състезатели станаха факт, след като те спечелиха медали от завършилото в София национално първенство за мъже и жени – кумите и ката и мъже и жени – втора дивизия кумите.

На надпреварата в София медал завоюва и Калоян Георгиев от СК „Киокушин“ - Шумен, който се класира на трето място в дисциплината ката.

В Спортен център „Люлин“ Цветан Урумов от Шумен за пореден път показа, че е  най-добър в категория до 75 кг. Урумов спечели националната титла при мъжете, а на финала победи добрия си познайник и приятел Фатих Фаик от Нови пазар.

„Двамата играха много сърцато и се раздадоха без остатък, с което спечелиха сърцата на публиката. В края на двубоя Цветан Урумов наложи висок темп на боя и по-голямата активност повлия на съдийското решение“, коментира след срещата треньорът на шуменските състезатели Даниел Димитров.

Освен сребърния медал Фаик получи и наградата за най-техничен състезател на първенството.

Шуменските и новопазарските състезатели продължават своята подготовка за предстоящите Национални първенства за юноши и девойки и кадети и кадетки, които ще се проведат през месец март в Севлиево.

ШУМ.БГ