"Лудогорец" е предприел много строги мерки преди пътуването си в Милано покрай случаите на коронавирус в Северна Италия, заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев пред "Дневник".

Той е разговарял с ген. Венцислав Мутафчийски, който е началник на Военномедицинска академия и оглавява сформирания специален щаб, целящ да се противопостави на разпространението на коронавируса.

"Ние ще сме в Милано, където няма карантина. На футболистите им е обяснено подробно какви са мерките", заяви Петричев.

Заради случаите на коронавирус в Северна Италия мачът с "Интер" в четвъртък, който е от 1/16-финалите в Лига Европа, ще се играе пред празни трибуни. В първата среща българският шампион загуби с 0:2 в Разград.

Минимален престой

Заради мерките се променят плановете на "Лудогорец". Престоят на отбора в Милано ще е сведен до минимум, като се отменя нощувката след мача и вместо това делегацията ще се завърне директно в България.

За членовете ѝ са осигурени маски, ръкавици и дезинфектанти, обясниха от клуба за "Дневник". Друго ограничение е те да не напускат хотела по време на престоя си в Милано.

"Разговаряли сме със здравните власти и сме получили препоръки, които ще спазваме стриктно", заявиха от Разград.

Без карантина

В понеделник министър-председателят Бойко Борисов заяви, че връщащите се от рискови места трябва да са в карантина. "Нищо повече не може да ни опази от дисциплината, от това хората, които се връщат от рискови места, да спазват 14-дневен карантинен период", каза Борисов.

Три дни след мача с "Интер" "Лудогорец" трябва да гостува на "Арда" в среща от Първа лига. Петричев заяви, че от специалния щаб не са давали препоръка след връщането от Милано отборът да е под карантина.

"Лудогорец" ще бъде абсолютно изолиран в Милано, но все пак ние ще им направим едно тестуване. Това ще се случи веднага след като кацнат от Милано", каза Мутафчийски, цитиран от "Гонг".

От БФС заявиха пред "Дневник", че при евентуална препоръка от държавните власти, касаеща "Лудогорец" и ангажиментите му в първенството, ще се съобразят с нея, но до момента няма такива знаци. Административният директор на "Арда" Ерай Салиф също посочи, че се следва програмата. "Мислели сме по въпроса, но ще следим след връщането на "Лудогорец". Ако властите преценят, ще ни информират и ще се съобразим".

Дневник