Българският футболен съюз (БФС) е получил три предложения за въвеждане на технологията за видеоповторенията (VAR). Те са били представени на заседание на изпълнителния комитет, обяви вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

Стойностите им не бяха обявени публично.

"Ще има VAR в България, получихме три оферти. Предстоят допълнителни преговори с трите фирми. Целта е до края на април да подпишем договор с една от тях", каза Фурнаджиев.

Членът на изпълнителния комитет и собственик на "Лудогорец" Кирил Домусчиев също заяви, че технологията ще дойде в българския клубен футбол.

През декември футболният съюз обяви, че ще работи усилено за въвеждането на VAR. Тогава Домусчиев поиска подкрепа от държавата, но министър-председателят Бойко Борисов отвърна, че въпросът е дали хората искат да плащат за видеоповторенията.

"Рано е да се каже дали ще е от началото на другия сезон, но нашето желание е да въведем системата поне за плейофите", добави Фурнаджиев.

По думите му на заседанието е била обсъдена темата за мерките при евентуални случаи на коронавирус в България. "Коментирахме го, имаме готовност да реагираме веднага. Или ще бъдат играни на затворени врати, или ще бъдат отлагани - каквото се налага, това ще се направи", заяви той.

Дневник