Семейство се бори за безплатна рехабилитация за 3-годишната им дъщеричка Рали. За подкрепа към ШУМ.БГ се обърна бабата на детето Даниела Денева от Шумен.

Тя обясни, че момиченцето страда от рядко генетично заболяване - Синдром на Лий. Митохондриите в клетките не могат да произвеждат достатъчно енергия, за да ги захранват и клетките умират. Това пречи на развитието на детето и към момента то все още не може да говори и да върви.

Състоянието на Рали в момента е стабилно и при нея все още не се наблюдават много от типичните за децата с това заболяване усложнения. Това обаче се дължи на множеството медикаменти и ежедневната работа с детето. За усвояването на нови умения и укрепването на мускулатурата ѝ от изключително значение е физиотерапията. За по-малко от година - с три посещения в медицински център Адели, Словакия и непрекъсната работа вкъщи Рали постигна забележителен прогрес.

Точно за такава терапия се бори отново семейството. За да осигурят терапията й през миналата година, семейството е организирало благотворителна кампания за събиране на средства. Тази година участват в конкурс на медицинското заведение и при събиране на необходимия брой гласове, за Рали ще бъде осигурена безплатна скъпоструваща терапия.

Семейството на детето се обръща с призив, който има желание да помогне, напълно безплатно да гласува на страницата на медицински център Адели ето тук. Гласуването става като се натисне сърчицето вляво от снимката.

Ако искате да научите повече за Рали, можете да посетите фейсбук страницата в нейна подкрепа.

ШУМ.БГ