Спечелването на Шампионската лига е цел, която е в полезрението на водещите европейски грандове. Сред тях е "Манчестър сити", който в близко бъдеще може да почака, преди отново да получи възможност да се бори за трофея в най-престижния клубен турнир след наказанието от УЕФА.

"Гражданите" са изправени пред угрозата да бъдат извадени от Шампионската лига в следващите два сезона заради нарушаване на правилото за финансовия феърплей. Ако забраната се потвърди, отрицателните последици върху клуба в дългосрочен план най-вероятно ще бъдат големи.

Наказанието обаче не засяга сегашното участие на тима в турнира, като "Сити" има шанс да трансформира неизвестността на случая в силно представяне на терена. В един от най-интересните сблъсъци в осминафиналите "гражданите" срещат "Реал" (Мадрид).

Първият двубой е тази вечер в Испания и ще започне в 22 ч., като мачът ще бъде предаван по "Би Ти Ви екшън". По същото време в другия осминафинал "Олимпик" (Лион) приема "Ювентус", а срещата ще бъде предавана по "Ринг".

Дуелът между "Реал" и "Сити" противопоставя двама от най-добрите треньори в света. Преди мача Зинедин Зидан отново похвали добрата работа на Хосеп Гуардиола в Англия.

"Дали Гуардиола е най-добрият треньор в света? Той го показа в "Барселона", "Байерн" и "Манчестър сити". Има много добри треньори, но той е най-добрият", каза Зидан в навечерието на двубоя.

Французинът е в познати води и отново ще усети вкуса на елиминационната фаза. Под ръководството на Зидан "Реал" сътвори подвиг, като спечели три пъти Шампионската лига през 2016, 2017 и 2018 г.

Това е единственият трофей, който липсва на Гуардиола, откакто дойде в "Сити" през лятото на 2016 г. Във всеки от предишните три сезона "гражданите" прескочиха осминафиналите, но отпадаха в следващата фаза.

След наказанието Гуардиола заяви, че остава верен на "Сити" въпреки проблемите. Испанецът допълни, че той и футболистите му са професионалисти и са длъжни да продължат да се представят на ниво на терена.

"Ще бъда тук без значение какво ще се случи. Ръководството на клуба трябва да се бори и аз вярвам напълно в това, което ми обясниха. Ситуацията не е приключила и ще изчакаме, но докато няма решение, трябва да играем", каза Гуардиола по повод забраната на УЕФА.

Под въпрос за "Сити" са Лирой Сане и Рахийм Стърлинг, който има травма в бедрото. За "Реал" с контузии са Марко Асенсио и Еден Азар. Белгиецът изкълчи глезената си при загубата от "Леванте" през уикенда и има вероятност да не се завърне в игра до края на сезона.

"Трябва да се фокусираме върху това, което правим добре, а не да обръщаме внимание на един или два лоши резултата. Това е мач между "Реал" и "Манчестър сити", а не сблъсък на Зидан и Гуардиола. Футболистите искат да играят в такива мачове", каза Зидан, който отличи добрата игра на "Сити" в притежанието на топката.

"Гражданите" нямат победа срещу "Реал", като двата отбора са се срещали четири пъти. Два пъти белите са излизали победители, докато два мача са завършвали наравно.

Дневник