Шуменската областна дирекция на МВР издаде пътна карта, на която нанесе 11 опасни участъка от републиканската пътна мрежа и 8 кръстовища в град Шумен. Отпечатани са 3 000 броя, а раздаването им започна тази сутрин на 5 места в града.

"Броят на тежките ПТП през 2019 г. с ранени е с 48 по-голям от предходната година, както и жертвите също са повече. Това ни накара да предприемем тези нестандартни действия с издаването на картата. Целта ни е да се заостри вниманието на водачите и да шофират с повишено внимание, когато се движат по тези места", каза комисар Йордан Дундаков от "Охранителна полиция".

Той заедно с началника на сектор "Пътна полиция" гл. инспектор Веселин Георгиев днес бе на кръстовището с най-много катастрофи с пострадали в Шумен - това на бул. "Плиска" с ул. "Станционна".

Другите означени на полицейската карта опасни кръстовища в града са на бул. „Симеон Велики“ с ул. „Васил Друмев", на ул. "Цар Освободител" с ул. „П. Волов“, кръговото кръстовище на бул. „България“ към бул. „Плиска“ и към бул. „Мадара“, на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Климент Охридски“, на бул. "Симеон Велики" и „Станционна“, бул. „Мадара“ и ул. "Добруджа" и кръстовището между ул. „Генерал Скобелев“ и ул. „Софийско шосе“.

Пътните карти са отпечатани със съдействието на фирма "Алкомет".

ШУМ.БГ