Трима шуменци, завърнали се от регион Ломбардия в Италия, са хоспитализирани в МБАЛ – Шумен. Взети са им секрети, които са изпратени в София за наличие на коронавирус. Това съобщи на брифинг изпълнителният директор на лечебното заведени д-р Димитър Костов.

Момче и момиче на 23 и 20 г. са отишли снощи в Спешното отделение на болницата. Момчето се е оплакало от треска, момичето от парене в очите, гърлото, от болки в мускулите, отпадналост. Снощи е била измерена температура от 37,8 градуса на момчето, момичето не е имало висока температура. Тази сутрин и двамата са били без оплаквания и без висока температура.

„Заради факта, че са били в Италия, ние бяхме длъжни да ги хоспитализираме. За целта имаме три стаи, които са с отделен вход. Взети са им секрети от нос и гърло и пробите са изпратени в София. Очакваме резултати в петък“, каза д-р Костов.

Днес е станало ясно, че в леката кола, с която са пътували момчето и момичето е имало още една жена. Тя също е хоспитализирана  и ще бъде изследвана за коронавирус.

ШУМ.БГ