Националният отбор по футбол на България загуби от Беларус с 0:1 в приятелски мач. Срещата, която се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред около 100 души, беше последна проверка преди плейофа за класиране на Евро 2020.

На 26 март България приема Унгария, а ако победи, ще срещне победителя от двубоя между Исландия и Румъния.

На "Васил Левски" Беларус стигна до победата с гол в 15-ата минута, отбелязан от Дмитрий Подстрелков.

В срещата селекционерът на България Георги Дерменджиев използва футболисти, които по-рядко играят за тима. От основните фигури на терена бяха Георги Миланов, Петър Занев и Спас Делев. От пейката се появи и Тодор Неделев. Дебют с националната фланелка направиха редица играчи, сред които и футболист №1 за 2019 г. Димитър Илиев.

"Това е една контрола, в която исках да видя някои футболисти, които вероятно ще повикам за мача с Унгария. И все пак футболът се играе на голове. Имаше някои моменти, в които играхме добре и имахме положения", каза след двубоя селекционерът Дерменджиев.

България започна активно, действаше с желание, но пропусна няколко положения.

Беларус откри в 15-ата минута, наказвайки грешка на българската отбрана. Топката стигна до Подстрелков, след като Иван Турицов и Петър Занев не успяха да изчистят топката, а нападателят на гостите с хубав удар с левия крак я прати в мрежата.

Преди това Стефан Велков позволи да бъде преодолян лесно.

До края на първата част действията се водеха основно пред вратата на Беларус. Спас Делев удари греда след изстрел от около 22 метра, а няколко добри положения се откриха пред Исмаил Иса и Димитър Илиев. При най-доброто положение Спас Делев беше изведен зад защитата, но вратарят на Беларус го изпревари.

След това Иса стреля, но топката отиде право в стража на гостите.

След паузата България играеше по-активно и вдигна оборотите. Тодор Неделев се появи и се нагърби да организира играта, но чистите положения липсваха.

В края Георги Дерменджиев даде шанс на младите Светослав Ковачев и Валентин Антов да влязат в игра.

В заключителните минути натиск на България нямаше. Вместо това Беларус пропусна по-чистото положение, като се наложи българският вратар Георги Георгиев да спасява удар с глава.

Дневник