Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола предупреди футболистите си, че не бива да се отпускат въпреки победата над "Реал" (Мадрид) в първия осминафинален двубой в Шампионската лига. "Гражданите" спечелиха на "Сантяго Бернабеу" с 2:1, правейки обрат в края на срещата.

Според Гуардиола колегата му Зинедин Зидан ще промени тактиката на "Реал", а испанският тим е опасен, защото в историята е правил много обрати.

"Разбира се, че съм доволен от победата, но най-вече от представянето ни. Опитахме да играем срещу един от най-добрите отбори в света. "Реал" стартира много добре, мисля, че около 10 или 15 минути изобщо не докоснахме топката въпреки опитите ни, нямахме шанс да си подаваме 10 паса един след друг, това говори за качеството на "Реал", каза Гуардиола след срещата.

Мениджърът на "гражданите" смята, че след 15-ата минута "Сити" е заиграл по-добре, но е допуснал гол в най-неподходящия момент, точно когато е притиснал домакините.

"Победата не означава нищо, защото "Реал" е много опасен отбор. Ако има клуб, който може да обърне нещата в Шампионската лига, това определено е "Реал". Този отбор има история в правенето на обрати, затова трябва да сме много внимателни на реванша", каза още Гуардиола.

Каталунският специалист изрази увереност, че "Сити" ще спечели обжалването за наложеното наказание с изхвърляне от Шампионската лига.

Дневник