Рафаел Надал надигра бившя №1 при младежите Миомир Кецманович с 6-2 7-5 и се класира на 1/4-финал на Abierto Mexicano Telcel. Испанецът подобри баланса си в надпреварата на 17-2 и даде заявка, че тази година ще спечели титлата.

Испанецът запазва и надежди, че ще се завърне като №1. Ако той вдигне трофея в Мексико, Новак Джокович ще трябва да достигне поне 1/2-финал в Дубай, за да остане на върха.

Световният №2 натрупа за отрицателно време аванс от 5-0 гейма в първия сет, но задачата му стана по-сложнаслед това. Кецманович откри сметката си и върна единия пробив след това, за да намали на 5-2. При този резултат обаче Рафа се мобилизира от посрещане и направи нов пробив за 6-2.

След почивката испанецът проби за 5-3 и сервираше за победата, но не успя да вземе подаването си след това. В края на сета обаче сърбинът отново заигра под напрежение и опитът на Надал си каза думата. Матадора проби в края за 7-5.

„Той (б.а Миомир) е много опасен играч – млад и силен. Доволен съм от победата. Изиграх много силен първи сет и това е добра новина. Дава ми увереност“, заяви Надал, който в следващия си мач излиза срещу Сонуо Куон.

Gong.bg