"Лудогорец" отпадна от Лига Европа, записвайки втора загуба от "Интер" в 1/16-финалите в надпреварата. Българският шампион се представи достойно в Милано и отстъпи с 1:2, след като дори поведе срещу "нерадзурите".

Новото попълнение Каули Оливейра изведе тима от Разград напред в 26-ата минута, но "Интер" обърна с голове на Стефано Бираги в 32-ата и Ромелу Лукаку в 34-ата минута.

За трети път българският тим отпада във фазата на 1/16-финалите в турнира, след като през сезон 2016-17 беше отстранен от "Копенхаген", а през 2017-18 от "Милан". Единственият случай, в който българският шампион премина тази фаза и се класира на осминафинал беше през сезон 2013-14.

Двубоят се игра пред празни трибуни заради случаите на заразени в област Ломбардия с коронавирус. Европейската футболна федерация (УЕФА) позволи на стадион "Сан Сиро" да присъстват само официалните лица от двата тима, съдиите и оператори, които да осигурят телевизионното излъчване.

"Лудогорец" отпадна от Лига Европа с общ резултат 1:4, докато "Интер" продължава към фазата на най-добрите 16.

Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба направи няколко промени в състава си, като сред титулярите се завърна Клаудиу Кешеру, а шанс от първата минута получи и Стефан Баджи. "Интер" отново игра с футболисти, които по-рядко получават шанс за изява в Серия А.

Началото беше добро за българският тим, който се възползва от липсата на фенове и не позволи на домакините да наложат натиск.

В 26-ата минута след пробив на Сисиньо отдясно и прострелно центриране, се стигна до гол. Каули Оливейра се пребори с Диего Годин и с удар от малък ъгъл вкара в горния ъгъл, без да оставя шансове на стража на домакините.

"Нерадзурите" имаха претенции за нарушение на бразилеца, но и системата за видеоповторения (VAR) не отчете нещо нередно в действията на Каули.

Авансът на българският шампион обаче се задържа едва шест минути, като "Интер" бързо успя да изравни. Левият халф-бек Стефано Бираги се разписа след грешка на Пламен Илиев, като българският вратар не реагира добре при удар по тревата.

"Лудогорец" се постара да задържи равенството на почивката и опита да се прибере в половината си в последните минути. Това обаче не сработи и малко преди паузата "Интер" вкара след нова грешка в отбрана.

В добавеното време на първата част Ромелу Лукаку засече центриране, стреляйки с глава, но Пламен Илиев отрази първоначалния удар. Топката се върна обратно в падналия Лукаку, рикошира в главата му влезе в мрежата - 1:2.

През втората част "Лудогорец" игра без напрежение и опита да контролира случващото се на терена. "Интер" също намали агресията и се задоволи да действа пред своята врата, предоставяйки инициативата на българския шампион.

"Нерадзурите" отправиха само един удар чрез Лукаку, докато "Лудогорец" имаше седем шанса след паузата. Най-добрият от тях се откри пред Якуб Шверчок, но вратарят на "Интер" спаси удара.

Дневник