Григор Димитров се класира на полуфиналите в турнира от сериите "АТП 500" в Акапулко, след като победи Стан Вавринка с 6:4, 6:4. Българинът се наложи над швейцарския си опонент с добра игра и затвърди стабилното си представяне през седмицата.

Двубоят продължи едва час и 26 минути.

Шампионът от 2014 г. постигна пета победа над Вавринка в 12-ия мач помежду им. Преди тази среща Димитров беше в серия от пет поредни поражения срещу този съперник, като три от тях дойдоха през 2019 г.

Последният успех на българина срещу Вавринка беше от 2016 г.

В полуфиналите Димитров може да се изправи срещу Рафаел Надал, който по-късно се изправя срещу корееца Сунву Квон.

През целия мач Димитров беше много стабилен и показа сигурност в началния си удар. Той вкара 76% първи сервис и спечели 34 от всички 47 разигравания преди него (72%). Българинът беше по-колеблив при второто подаване, но това не се отрази.

В двубоя Димитров направи 11 уинъра и само 12 непредизвикани грешки. Вавринка имаше 34 грешки и 20 печеливши удара.

Срещата започна с пробив, реализиран от Димитров, при това на нула. Вавринка беше много колеблив в началото, но успя да върне пробива в шести гейм, изравнявайки - 3:3. Това по никакъв начин не разклати българина, който върна предимството си още в следващия гейм.

До края на сета Димитров продължи да играе стабилно, докато Вавринка направи редица грешки и отстъпи с 4:6.

Вторият сет се движеше гейм за гейм до 2:2, преди Димитров да успее да пробие. Той отново се възползва от колебанията на Вавринка, като пак проби на нула. Веднага след това бившият №3 затвърди пробива.

В седмия гейм Димитров имаше три точки да пробие отново и да поведе с 5:2, но Вавринка успя да се защити от 0:40 и взе подаването си. До края на сета изненада нямаше и Димитров затвори мача след час и 26 минути на корта.
 

Дневник