Китайският коронавирус (COVID-19) достигна до Арабския полуостров, след като в Обединените арабски емирства (ОАЕ) са регистрирани двама заразени. Това се случи по време на колоездачната обиколка на страната и доведе до нейното прекратяване два етапа преди края.

Късно вечерта в четвъртък организаторите на надпреварата RCS Sport и Върховния организационен комитет на ОАЕ взеха решение да анулират пооследните два състезателни дни.

Заразените са двама италианци, членове на един от участващите отбори. Повече информация не се съобщава, но по непотвърдена информация двама от масажистите на тима UAE Team Emirates са се оплакали, че не се чувстват добре.

"Решението се взима, за да се предпазят участниците, предприели сме всички мерки", обявиха от Върховния организационен комитет на ОАЕ.

От здравното министерство на ОАЕ добавиха, че всички колоездачи, членове на отборите, организатори и медиите, които отразяват надпреварата са били помолени да останат в хотелите си, където ще им бъдат направени изследвания.

Победител в Обиколката на ОАЕ става Адам Йейтс от "Мичълтън Скот", който спечели третия етап и завърши трети в петия. Британецът завършва с 1.01 минути пред Тадей Погачар (ОАЕ) и 1.33 пред Алексей Луценко ("Астана").

Коронавирусът се разпространи и в Европа, като в Италия имад 450 случая. Все още най-масова е заразата в Китай, където заразените са почти 80 хиляди.

Дневник