Търгът за организиране на мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, който Международната боксова федерация (IBF) насрочи, няма да е необходим. Това заяви мениджърът на българина Ивайло Гоцев пред "Дневник".

Същото обясни и промотърът на световния шампион Еди Хърн.

Екипите на Джошуа и Пулев са се разбрали срещата за пояса на IBF да се проведе на 20 юни в Лондон на стадиона на "Тотнъм". Остава единствено изчистването на детайли.

"Постигнахме договорка с Боб Аръм и "Топранк". Остава само да финализираме сделката, но всичко е уточнено", каза Хърн пред BoxingScene.

Около насрочване на срещата имаше голямо забавяне и проточване на преговорите между двете страни. Първоначално дата трябваше да бъде насрочена до 31 януари, след което IBF даде отсрочка от две седмици. След като и тя не беше уважена, федерацията насрочи търг за организиране на двубоя.

Кубрат Пулев е задължителен претендент за пояса от 2018 г., когато победи Хюи Фюри по точки в София. Година по-рано той се отказа от мач с Джошуа, тъй като получи контузия на гръден мускул няколко седмици преди срещата.

По-рано през седмицата българският боксьор предположи, че Джошуа и екипът му бягат от мач с него. Това се случи след двубоя между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, когато Еди Хърн обяви, че иска мач за обединение на световните титли между двамата британци.

"Еди Хърн, така както очаквахме, иска да избяга от мач с мен и иска да играе мач с Фюри, който пак е към "Топранк" (агенцията, с която работи и Пулев). И това ще стане ясно. Очаквахме, че тупа топката, за да дойде този мач", каза Пулев преди дни.

Българинът има 29 срещи на професионалния ринг, като дотук има една загуба от Владимир Кличко през 2014 г. в мач именно за пояса на IBF. Последният мач на Пулев беше през ноември 2019 г., когато победи по точки американеца Райдел Букър.

Джошуа е с 23 победи и една загуба, нанесена му миналия юни от Анди Руис младши. През декември британецът си върна поясите на WBA, IBF и WBO, побеждавайки по точки американеца от мексикански произход.

Дневник