ЦСКА подписа с нов играч, обявявайки трансфер на халфа Върнон Анита. Нидерландският футболист e на 30 години и идва на "Българска армия" като свободен агент.

Договорът на Анита с червените е за срок четири месеца, до края на сезона. От клуба обявиха, че при желание на двете страни той може да бъде удължен.

Футболистът е юноша на "Аякс", като за тима от Амстердам има 150 мача и седем гола. Между 2012 и 2017 г. Анита игра за "Нюкасъл", като записа 133 мача и два гола във Висшата лига.

В кариерата си халфът игра още за "Вилем II" и "Лийдс".

"Много съм щастлив, че нещата се развиха добре и ще играя за ЦСКА. Амбициран съм бързо да се интегрирам в състава и да помогна с опита си да спечелим трофей този сезон. Всички ме приеха много радушно и смятам, че няма да имам проблеми с адаптацията. Физически се чувствам добре, тъй като през последните месеци тренирах усилено с родния си тим Аякс", бяха първите думи на Върнон Анита пред клубния сайт.

Това е едва трети трансфер на червените след привличането на Ахмед Ахмедов от "Дунав" и Стефано Белтраме от втория тим на "Ювентус". Очаква се до дни червените да се разделят с Жанио Бикел, който е желан от тим от САЩ.

Дневник